Пут

Ванземаљске вести, Мери Илић

Данас је неколико путника на линији Анцон – центар Лиме позвало нашу редакцију иритирани понашањем контролора и возача аутобуса бр. 45.
Изненађени тим жалбама послали смо новинара да разјасни шта се десило.

Наш искусни новинар вратио се збуњен упркос томе што је обавио неколико интервјуа са различитим путницима и тимом транспортне компаније.

Прва жалба је била у вези са радом контролора у Анцону који је у потпуности напустио свој посао и провео сат времена свог радног времена са госпођом која је чекала аутобус број 45. Сви путници који су чекали на истом месту сложили су се да је дама била вила с црвено-црном косом и прелепим очима домаће мачке, љубазног осмеха и гласом анђела. Нико се није жалио на њено присуство, али је контролор дао своју столицу да се одмари, и док су ћаскали питао је да ли има мобилни телефон.  Потврдила и додала да је захвална због његовог интересовања, јер је већ упозорена да се брине о телефону на улици. Контролор, човек са севера Перуа, није одустао од освајања наивне Добре виле и рекао јој је да жели да јој остави свој телефонски број у случају било какве потребе коју има у Перу.

Наставили су да разговарају тако скоро сат времена, док је број путника и аутобуса без контроле у сваком тренутку растао. На крају пре него што је ушла у аутобус, возач је питао колико јој  је година, а она је одговорила да је престала бројити своје године, јер није имала слободно време, пошто се посветила добрим делима и радном времену од 24 сата уз пуно емпатије и посвећености људима који се на крају не осећају срећни, јер често више желе да наставе са својим вечитим проблемима него да се суоче са могућим решењима која доносе промене у животу.
Возач јој је рекао да би јој дао 45 година и она се насмешила када је улазила у аутобус и рекла да он не треба бринути за њену каријеру, јер је одлучила да је промени за професију малог ђавола. Донела је ту одлуку пошто је видела неколико пријатеља из свог детињства срећно ожењених са ђаволицама и ако би то био начин да се усрећи барем једна особа она као Добра Вила је спремна да то уради.

До овог момента је наш новинар успео да разуме жалбе путника који су рекли да су уживали у разговору и покушају контролора да флертује, али Добра Вила иритирана својом каријером је тотално игнорисала његове покушаје. Оно што га је збунило су изјаве путника у аутобусу бр. 45 да је у њихов аутобус ушла ђаволица црвено-црне косе са лепим очима дивље мачке.
Путница је седела иза возача и на свакој станици аутобус се задржавао дуже него што је предвиђено, па су на крајње одредиште стигли са 50 минута закашњења и возачем који је изгледао као опијен лепотом њених очију. Ђаволица није пуно причала, на питање о својим годинама рекла је да је то нешто што њен мозак не успева да упамти, и онда су и возач и кондуктор рекли да сигурно има 46 година. Ђаволица се насмешила и сишла на предзадњој станици. На изненађење свих путника који су веровали да ће возач сада убрзати до задњег одредишта, аутобус се окренуо и пратио је до семафора где је звуком сирене возач зауставио. Путници су се приближили прозору, њих 40, гледајући како ће се ситуација развијати, јер изгледа да је ђаволица била наивна и није схватала шта то пролази кроз главу возача. Кад је аутобус стао истрчао је кондуктор са цедуљицом у руци и прилазећи јој изговарио гласно, молим вас узмите ово, ту је број возача и изгубићу посао ако га не прихватите. Преузела је цедуљицу, поново се осмехнула очима дивље мачке и нестала у пешачкој улици.
Мистерија је пред нама, да ли у Лими тренутно имамо посету Добре виле или Ђаволице или се одржава конгрес где ћемо видети више таквих створења. Свака вест која би могла разјаснити ову недоумицу би била добродошла и биће објављена.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.